Скандалният вече бивш футболист на Левски Хеан Деса продължава да е в център на вниманието в родното си Перу. Халфът бе дисциплинарно уволнен от „сините” заради нежеланието си да се прибере в София. Вместо това Деса, който е на 23 години и вече има мачове за националния отбор, се отдаде на нощен живот и май е на път да прекрати рано-рано кариерата си.

Проучване на местното издание “Депор”, цитирано от "Монитор", показва, че от началото на годината Деса е активен единствено в забавленията. Оказва се, че повече от месец е минал, откакто Хеан за последно е бил с топка в крака. През светлата част на деня перуанецът се занимавал с новородената си дъщеричка, а с настъпването на вечерта започва и вихренето му по нощните клубове с някои от най-близките му приятели. Последният му и единствен досег с професионалния футбол до момента е присъствието му на двубой от местното първенство преди над месец.

Както е ясно, шансовете Деса някога да играе отново професионален футбол зависят от Левски. „Сините” го натопиха във ФИФА, като правата му са спрени. Адвокатът на перуанеца се закани да заведе дело и да го спечели, но явно към момента осъзнава, че клиентът му не е в позиция да изисква компромис от Левски.