Българският национал Ивайло Чочев и Палермо продължават с лошата си серия. Сицилианският тим записа осмо поредно поражение в Серия „А“, а през седмицата отпаднаха и от турнира за Купата на Италия.

Този път Палермо при дебюта на новия си треньор Еуженио Корини се провали в драма срещу Фиорентина и отстъпи като гост с 1:2 в мач от 15-ия кръг на италианското първенство.

До 2-ата минута на добавеното време резултатът беше 1:1, а Чочев (започнал като титуляр и останал на терена до края на двубоя) и съотборниците му виждаха ремито и то на негостоприемния "Артемио Франки". Срещата бе белязана от слабо съдийство – два гола не бяха зачетени за „виолетовите” през първото полувреме - на Калинич и Бабакар, въпреки че бяха редовни.

Резултатът бе открит в 32-ата минута. Тогава бе отсъдена дузпа за Фиорентина след игра с ръка на Алесами в наказателното поле. Бернардески се засили и с левия крак прати точно в долния десен ъгъл за 1:0.

В 50-ата минута обаче гостите изравниха. Мата Яяло изпълни отлично пряк свободен удар – прехвърли стената и не остави шансове на вратаря Татарушану - 1:1. В 77-ата минута Чочев отправи опасен удар и бе близо до това да осъществи обрат за своя тим.

До тази фатална за гостите 92-а минута в герой се превърна техният вратар Йосип Посавец, който спаси куп положения. Особено фрапираща беше намесата му в 90-ата минута, когато отрази шут на Бабакар от упор отблизо, а още трима във виолетово в този момент налитаха към вратата му. Малко по-късно обаче таранът на Фиорентина се реваншира за пропуска си. Бабака засече с глава центриране от корнер и опъна мрежата за крайното 2:1.

Палермо няма победа в шампионата от 21 септември (1:0 като гост на Аталанта). Това е и единственият успех на тима от началото на сезона.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!