Общо 76 души са загинали и петима са оцелелите след ужасната самолетна катастрофа на около 50 километра от колумбийския град Меделин. Търсенето на други оцелели е прекратено засега поради пороен дъжд, обявиха официално от местната полиция. В самолета е пътувал бразилският отбор Чапеконезе, в който е бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо. За съжаление името на 32-годишния футболист не фигурира в списъка на оцелелите. 

За такива бяха обявени бранителят Алан Рушел и вратарите Данило и Фолман, една от стюардесите на самолета Ксимена Суарес, чието състояние е най-тежко, но въпреки това стабилно, един от общо 21 журналисти Рафаел Хензел и масажиста на Чапеконезе - Рафаел Гобато. Той обаче е издъхнал в болницата.

Бразилският тим пътуваше до Колумбия за финален мач от турнира за Купата на Южна Америка (еквивалент на Лига Европа) срещу местния Атлетико (Меделин). 

Съставът на Чапекоензе е включвал следните играчи: Данило, Фолман, Хименес, Денер, Алан Рушел, Карамело, Марсело, Филипе Машадо (бивш играч на ЦСКА и шампион на България от 2008 година), Тиего, Нето, Жосимар, Жил, Сержио Маноел, Матеус Битеко, Клебер Сантана, Артур Мая, Кемпес, Ананиас, Лукас Гомес, Тиагиньо, Бруно Ранхел, Канела.

Чапекоензе е от град Чепеко в щата Санта Катарина в Югоизточна Бразилия. Клубът е основан през 1973 година, а в елитната бразилска дивизия влиза през 2014 година. 

Машадо бе част от шампионския състав на ЦСКА през сезон 2007/08. Бразилският защитник се представи на висота с червения екип и отбеляза победния гол при успеха над Левски с 1:0 на 2 декември 2007 година. Тогава бранителят се разписа с глава в 14-ата минута.