Южноамериканската футболна конфедерация (КОНМЕБОЛ) ще обяви бразилския тим Чапекоензе за шампион в турнира Копа Судамерикана за 2016 година, съобщава globoesporte.com.

От КОНМЕБОЛ са обсъдили решението с ФИФА и Бразилския футболен съюз като всички страни са съгласни с решението Чапекоензе да бъде обявен за носител на Копа Судамерикана.

Решението все още не е обявено официално поради две причини. Първо от КОНМЕБОЛ считат, че сега не е точният момент, в който да се занимават със спорт или административни въпроси. Второ е необходимо да се реши как да бъдат оформени документите, които ще бъдат представени на Съвета на КОНМЕБОЛ (б.р. бившия изпълнителен комитет на конфедерацията), който ще се събере на 21 декември.

Съперникът на Чапекоензе във финала на турнира Атлетико Насионал от Колумбия сам предложи титлата да бъде връчена на бразилския тим, а идеята е била приета от ръководителите на южноамериканския футбол.

Както е известно, 19 от футболистите на бразилския тим загинаха в самолетната катастрофа, отнела живота на 71 човека. Сред жертвите е и бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо.

ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ МЕДЕЛИН