Фиорентина победи Интер с 5:4 в невероятен мач от 33-ия кръг на италианската Серия "А". С хеттрик за гостите се отличи Мауро Икарди, но постижението му не стигна дори и за точка на „Артемио Франки“.

„Нерадзурите“ намалиха сериозно шансовете си за класиране до петото място в класирането, което дава право на участие в Лига Европа през следващия сезон. 

Фиорентина започна силно и в 23-ата минута ликуваше. Матиас Весино преодоля Самир Ханданович с шут от малък ъгъл за 1:0. Само шест по-късно обаче хърватският национал Иван Перишич изравни, след като засече центриране от дясно – 1:1. 

В 34-ата Мауро Икарди направи обрата пълен. Аржентинецът нахлу в наказателното поле и с хубав диагонален удар по тревата вкара за 1:2. 

След почивката се развихри истинска голеада на терена. В 52-ата минута Ханданович спаси дузпа на Бернардески. 
Астори се разписа с глава в 63-ата минута, засичайки центриране от корнер и изравни  за 2:2.

Буквално секунди по-късно Весино стреля извън наказателното поле по диагонал и изненада Ханданович – 3:2! В 70-ата Бабакар завърши перфектна контраатака и покачи аванса на „виолетовите“ – 4:2. Отново тъмнокожият таран на домакините наказа груба грешка на отбраната на Интер в 79-ата минута и отклони в мрежата прекрасно центриране на Салсидо от дясно. Видеоповторенията обаче показаха, че авторът на гола е бил в засада. 

В 88-ата минута Икарди успя да получи в наказателното поле и със завъртане успя да реализира за 5:3 с помощта на двете греди.

В добавеното време аржентинецът отбеляза с глава отблизо, за да оформи крайния резултат и своя хеттрик – 5:4.
Фиорентина събра 55 точки и вече е осми, а Интер остава седми с 56 т.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"