Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини отнесе наказание да не ръководи отбора си в следващите два мача заради изгонването си при визитата на Лацио (1:2) миналата неделя. Наставникът на гостите от Бергамо тогава бе изгонен на трибуните в 79-ата минута след оспорване на отсъждане на съдията Лука Пайрето. Тъй като това не е първо провинение на Гасперини, той получава наказание от две срещи.

Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация наказа и треньора на Пескара Масимо Одо да не води отбора си за една среща, след като е отправил обиди по адрес на съдиите при визитата на Наполи (1:3) в миналия кръг.

Защитникът на Милан Алесио Романьоли и бранителят на Каляри Марко Капуано също получават по един мач наказание за червените си картони в миналия кръг. За натрупани жълти картони наказани за една среща са: Андреа Белоти (Торино), Никола Калинич (Фиорентина), Асан Диус (Емполи), Алекс Сандро и Стефано Стураро (двамата от Ювентус), Мануел Локатели (Милан), Сенад Лулич (Лацио), Рафаеле Паладино (Кротоне), Жуан Жезус (Рома), Николас Споли и Иван Радованович (двамата от Киево).

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"