Над 41 000 жени и деца (до 12-годишна възраст) посетиха снощния мач на Фенербахче с Манисаспор, завършил 1:1. Уникалното събитие бе първо след забраната от страна на Футболната асоциация на Турция представители на силния пол да посещават двубоите на гранда от Истанбул.

Входът за дамите и децата на "Шюкрю Сарачоглу" бе безплатен и те бяха посрещани на входовете от жени полицаи, а футболистите преди началото на мача хвърлиха цветя в трибуните.

Както е известно, "фенерите" получиха наказание заради нахлуването на техните фенове по време на контролата с Шахтьор (Донецк) през юли. Мачът тогава бе прекратен, след като хиляди фенове слязоха на терена, протестирайки срещу задържането на президента на клуба, арестуван за уговаряне на мачове.

В снощния двубой с Манисаспор нямаше ексцесии, а жените и децата неистово покрепяха любимците си през цялото време. Играчите обаче не успяха да ги зарадват, завършвайки 1:1. Двубоят бе от 3-ия кръг на Суперлигата в Турция, а след равенството Фенербахче е на върха със 7 точки. Също с толкова е и Истанбул ББ. Манисаспор е на 14-ата позиция с актив от 2 точки.