Реал (Мадрид) победи Наполи с 3:1 в първи осминафинален мач от Шампионската лига.
Eвропейският клубен шампион и рекордьор с 11 трофея в надпреварата имаше пълно надмощие над отстъпващия по класа съперник и можеше да запише и още по-убедителен успех.

Преди първия съдийски сигнал имаше минута мълчание за Луис Гомес Монтеяно. Бившият президент на Реал почина на 5 февруари на 94-годишна възраст.

В официалната ложа на „Сантяго Бернабеу“ бяха куп известни личности, сред които Диего Марадона, Рафаел Надал и др.

Домакините започнаха много агресивно и още преди да е изтекла 1-ата минута можеха да поведат, но Карим Бензема се засуети в пеналта.

Противно на логиката гостите поведоха още при първата си контраатака. Лоренцо Инсиние изненада колебливия Кейлор Навас с далеч шут от близо 25 метра. Италианският национал стреля и топката тупна, за да спре в мрежата зад изненадания страж – 0:1!

Отговорът на Белия балет обаче не закъсня. Карвахал центрира перфектно в наказателното поле на Наполи, а там Бензема надскочи Албиол и с глава простреля Рейна за 1:1. Това беше пето попадение за франския национал в Шампионската лига и общо 13-о от началото на сезона.

В 42-ата минута Кристиано Роналдо увлече Кулибали и отвори пространство за Карвахал. Защитникът проби отдясно и центрира към непокрития Бензема. Французинът засече топката, но шутът му беше блокиран от бранител в черно, а оттам се отби в гредата.

В 49-ата минута Роналдо направи страхотен пробив по дясното крило, стигна почти до аутлинията и върна топката назад към непокрития Тони Кроос. Германецът с премерен шут засече покрай плонжа на Рейна и направи обрата пълен – 2:1 за Реал! Наказателната акция на Реал продължи. Само 7 минути по-късно Хамес опита да си изпроси дузпа, падайки в пеналта на гостите, топката беше изчистена лошо от защитниците точно на пътя на Каземиро. Бразилецът от около 22-23 метра засече от воле топката, която се заби под гредата – 3:1!

Кристиано Роналдо няма гол от 523 минути в „турнира на богатите”, което е рекордно дълга серия за португалеца, откакто е в Реал. Португалецът е с 95 гола в надпреварата, а голямата му цел е да стигне границата от 100 попадения.

"Белият балет" е спечели 9 поредни домакинства в турнира преди равенството 2:2 с Борусия (Дортмунд) в последния кръг от груповата фаза. Реал спечели 9 от 12 мача във всички турнири след този с вестфалци, поставяйки и нов испански рекорд от 41 поредни срещи без загуба.
"Кралският" клуб обаче има лоша традиция срещу съперници от Италия - загуби 8 от последните 9 директни елиминации срещу отбори от Апенините в най-престижния европейски клубен турнир, включително от Ювентус на полуфиналите през 2015 година. Единственото изключение е отстраняването на Рома на 1/8-финалите през миналия сезон след две победи с по 2:0.
"Белият балет" спечели 29 от последните си 34 домакинства в надпреварата.

Реал е вкарвал поне по гол в последните си 41 мача във всички турнири след онова 0:0 срещу Манчестър Сити на полуфиналите в тази надпревара миналия сезон.
Наполи за втори път е на 1/8-финал в турнира, като досега не е преминавал тази фаза.
 

Вратарят Пепе Рейна продължи лоша серия. Той няма победи срещу Реал в 8 досегашни опита с екипите на Барселона и Виляреал - 3 равенства и 5 загуби.

 

 

Резултат с изображение за real madrid logoРЕАЛ (МАДРИД) - НАПОЛИ 3:1Резултат с изображение за napoli logo

0:1 Лоренцо Инсиние (8), 1:1 Карим Бензема (18), 2:1 Тони Кроос (49), 3:1 Каземиро (56)

Мадрид, стадион: "Сантяго Бернабеу"
Съдия: Дамир Скомина (Словения)


РЕАЛ (МАДРИД): Кейлор Навас, Карвахал, Серхио Рамос (71-Пепе), Варан, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Хамес Родригес (76-Лукас Васкес), Карим Бензема (81-Алваро Мората), Кристиано Роналдо

Резерви: Касиля, Начо, Ковачич, Иско.
Контузен: Данило
Наказани: няма
Старши треньор: Зинедин Зидан (Франция)


НАПОЛИ: Рейна; Хисай, Кулибали, Албиол, Гулам, Желински (75-Алан), Диавара, Хамшик (83-Аркадиуш Милик), Кайехон, Мертенс, Инсиние
Резерви: Кабрал, Маджо, Максимович, Жоржиньо, Джакерини.
Контузени: няма
Наказани: няма
Старши треньор: Маурицио Сари

Баланс между двата тима: 3 мача, 2 победи за Реал и 1 равенство, г.р. 6:2 за испанския гранд


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА