Монако разгроми Олимпик (Марсилия) с 4:1 като гост в дерби от 20-ия кръг на френската Лига 1. След успеха монегаските оглавиха временното класиране с 45 точки, колкото има и вторият Ница. Олимпик (Марсилия) остава на 6-а позиция с 30 точки.

Монако всичко на „Стад Велодром” още през първото полувреме, когато поведе с 3:1. След четвърт игра гостите откриха чрез Лемар, който от границата на наказателното поле прехвърли стража на съперника за 0:1.

В 21-ата се разписа и Радамел Фалкао след асистенция на Сидибе. Роландо върна надеждите на Марсилия за обрат в 28-ата, засичайки с глава центриране на Максим Лопес от фаул за 1:2.

Джибрил Сидибе в рамките на няколко минути направи два фрапантни пропуска. Първо в 37-ата реши да завърши атака, вместо да подаде към влизащия в наказателното поле Жермейн, а в 41-ата остана сам срещу Йоан Пеле, но не успя да го преодолее.

Секунди преди почивката Бернардо Силва подаде към Алмами Туре надясно, след което Туре центрира в пеналта, а Силва засече с глава за 1:3. Отново Бернардо наказа домакините в 56-ата. Фабиньо направи индивидуален рейд, който завърши със силен удар, но Пеле отрази. При добавката обаче Силва бе безпогрешен и вкара за крайното 1:4.