Арсенал загуби у дома от Барселона с 0:2 в първия мач помежду им от осминафиналите на Шампионската лига. Лионел Меси (71, 83-дузпа) реализира головете за каталунците и счупи каръка си срещу Петър Чех, разписвайки се за първи път в историята срещу чешкия вратар. Аржентинецът не беше вкарвал гол на чеха в предните 6 случая, когато се бе изправял срещу него. С двете си попадения тази вечер Меси има вече 8 срещу "артилеристите".

„Топчиите” започнаха по-активно срещата и в 22-ата минута можеше да поведат. Ектор Белерин шутира, играч на гостите блокира топката, която обаче попадна в Оклейд-Чембърлейн, но последният не се възползва от чудесната възможност и вратарят Марк-Андре тер Щеген улови кълбото.

В 35-ата минута Лионел Меси изпълни фаул на дъгата пред наказателното поле, но топката се отби в стената. Едва в края на първата част каталунците застрашиха по-сериозно вратата на „артилеристите”, но на два пъти Луис Суарес пропусна от изгодни ситуации.

След почивката домакините продължиха да търсят по-настойчиво гола. В 60-ата минута Оливие Жиру отправи удар с глава, но Тер Щеген успя да избие от голлинията. В 71-ата минута "топчиите" вече изоставаха в резултата, след като при скоростна контраатака топката стигна до Лионел Меси и аржентинецът вкара първия си гол срещу Петър Чех за 0:1.

В 78-ата минута Луис Суарес от гостите тресна греда. Меси изведе Неймар сам отляво, но бразилецът реши да лъже двама бранители и шутът му бе блокиран, а топката стигна до Суарес, който шутира покрай Чех и топката срещна гредата. Шест минути по-късно Матийо Фламини фаулира Меси, който в 83-ата минута реализира отсъдената дузпа за крайното 0:2.

Реваншът на „Камп Ноу” в Барселона е на 16 март (сряда) от 21:45 часа българско време.

 Резултати, програма и класиране в Шампионска лига - ТУК !!!