Аржентинската звезда на Барселона Лионел Меси се изравни със сънародника си Гонсало Игуаин от Ювентус и босненеца Един Джеко в борбата за „Златната обувка” за най-добър реализатор в Европа този сезон. Тримата имат по 19 гола в шампионатите, в които играят.

Меси вкара и двата гола за измъчената домакинска победа на Барса с 2:1 срещу Леганес на "Камп Ноу" вчера в среща от Примера дивисион, а Игуаин и Джеко се разписаха само по веднъж в мачовете за своите тимове в Серия „А”. Игуаин вкара гол на Палермо при победата на Ювентус с 4:1 в миналия петъй, а Джеко се разписа при успеха на Рома срещу Торино също с 4:1 на „Олимпико” в Рим. Така тримата събират по 38 точки в битката за "Златната обувка".

Уругвайският нападател на ПСЖ Единсон Кавани има 25 гола във френския шампионат този сезон и не успя да вкара в домакинството срещу Тулуза (0:0) в неделя вечер, но коефициентът на Лига 1 е 1,5, докато тези на Серия "А" и Примера дивисион са 2. Така Кавани има 37,5 точки и заема четвъртата позиция в класацията за „Златната обувка”, а пети е неговият сънародник и съотборник на Меси в Барса - Луис Суарес, който със своите 18 гола събира 36 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"