Манчестър Юнайтед е готов да счупи собствения си рекорд за най-скъп трансфер в историята на футбола и да похарчи 200 милиона евро за привличането на бразилската звезда Неймар от Барселона, твърди каталунското издание sport.es.

Миналото лято „червените дяволи” платиха на Ювентус 105 милиона евро за френския национал Пол Погба, а сега трансферната цел номер 1 им е Неймар и те са готови да платят освобождаващата клауза в договора му с Барселона. Те е в размер на 200 милиона евро, а ако се стигне до сделка, бразилецът ще взима по 25 милиона евро годишна заплата на „Олд Трафорд”, което ще означава удвояване на възнаграждението му в сравнение с момента в Барселона.

Според каталунското издание първите контакти между Манчестър Юнайтед и Неймар вече са факт. Жозе Моуриньо разговарял лично постоянно с 25-годишния бразилец по телефона, за да го убеди за трансфер. Специалния казал на Неймар, че само така той може да излезе от сянката на Лионел Меси в Барселона. Ако обаче „червените дяволи” не си осигурят участие в Шампионската лига следващия сезон, със сигурност може да забравят за такъв трансфер, тъй като бразилецът едва ли има интерес да се изявява в Лига Европа.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН