Вердер продължава с успешната си серия в Бундеслигата, а Макс Крузе вкара и четирите гола за победата с 4:2 като гост на Инголщад в мач от 30 кръг. Така тимът от Бремен, който няма загуба вече 10 поредни мача, се озова в зоната на евротурнирите.

Точно преди невероятната си серия „зелено-белите“ бяха в зоната на отборите, които се борят за оцеляване в елита. Крузе пък стана първият футболист в историята на Вердер, вкарал четири гола в Бундеслигата след Франк Нойбарт през 1986 г.

Срещата протече с драматичен развой. Домакините поведоха в 32-ата минута чрез Дарио Лескано, но Крузе изравни от дузпа в добавеното време на първата част. Паскал Грос върна аванса на Инголщад в 62-ата минута, когато също се вкара от 11-метров наказателен удар.

Крузе реализира останалите си три гола в последните минути на мача. Той отново изравни в 81-ата минута, шест по-късно даде преднина на Вердер. Той вкара и в четвъртата минута на добавеното време.

Така тимът от Бремен вече е шести в класирането с 42 точки, на четири зад петия Херта. Инголщад е на предпоследното 17-о място с 28 точки.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА