Холандия логично и очаквано спечели гостуването си на Люксембург с 3:1 в световна квалификация от нашата група "А". Успехът на „лалетата“ обаче не дойде никак лесно. Гостите поведоха в резултата в 36-ата минута с гол на Ариен Робен. При ситуацията останаха съмнения за засада, но съдията призна попадението.

Ариен се завърна след дълго отсъствие в националния отбор и отбеляза повода с този гол. Крилото на Байерн (Мюнхен) не беше играл за "лалетата" около година. Робен за последно се появи при успеха с 3:2 в контрола срещу Уелс на 13 ноември миналата година, след което не беше на разположение заради поредица от контузии.

Домакините обаче не се предадоха и секунди преди почивката ликуваха. Джошуа Брене повали в пеналта нападател на Люксембург и реферът побърза да посочи "бялата точка". Максим Шано изпълни хладнокръвно дузпата и изравни - 1:1. Мъките на холандците пред гола продължиха и през второто полувреме. Чак в 58-ата минута Мемфис Депай се разписа с глава след центриране отляво за 1:2. Отново той попадна в прегръдките на съотборниците си в 84-ата минута, когато изпълни отлично пряк свободен удар и оплете топката в мрежата за крайното 1:3.
 

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​