Олимпик (Лион) е полуфиналист в Лига Европа! Френският гранд елиминира турския Бешикташ с 8:7 след дузпи в четвъртфинален мач-реванш от турнира. Редовното време на "Водафон Арена" в Истанбул завърши 2:1 за домакините и след 1:2 преди седмица в Лион се стигна до продължения и до драмата с дузпите.

Бешикташ упражни страхотен натиск още след първия съдийски сигнал пред екзалтираните си привърженици, изпълнили до краен предел стадиона. Само до 5-ата минута домакините отправиха два опасни удара към вратата на съперника. В 27-ата минута логичното се случи. Талиска откри резултата и взриви трибуните, след като получи в наказателното поле, овладя и с хубав удар по земя прати топката в мрежата за 1:0. 

Само 7 по-късно обаче Александър Лаказет изравни. Звездата на "хлапетата" получи топката зад гърба на защитата, спря на гърди и с майсторско изпълнение се разписа за 1:1.  

 Бешикташ не се предаде и в 58-ата минута си върна преднината. Отново Талиска попадна в прегръдките на своите съотборници, след като успя да надскочи цялата защита в червено и да отбележи с глава - 2:1, за да докара мача до продължения. 

В тях голове не паднаха и се стигна до лотарията на дузпите. При тях по-здрави излязоха нервите на гостите. При тях първите 10 бяха изпълнени перфектно и драмата стана пълна, след като се влезе в серията на "първа грешка".

Точни за домакините бяха Бабел, Тосун, Хътчисън, Аслан, Талиска, Юзал, а за гостите се разписаха Фекир, Толисо, Гезал, Рибус, Валбуена и Диахаби.

Грешката дойде при удара на сърбина Душко Тошич, който не успя да изведе Бешикташ напред при седмото изпълнение на турците, но Кристоф Жале прати топката високо над вратата веднага след него и всичко започна отначало. 

Хърватинът Матей Митрович обаче отново направи пропуск за "черно-белите". Капитанът на гостите Гоналон сложи точка на спора с хладнокръвно изпълнение, изпращайки Лион на 1/2-финалите в Лига Европа.

Жребият за 1/2-финалите е днес от 14:00 часа в централата на УЕФА в Нион.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА