Воденият от българския специалист Станимир Стоилов казахстански тим Астана загуби гостуването си на швейцарския Йънг Бойс с 0:3 в мач от група В на Лига Европа. По този начин гостите финишираха на последно място с 5 точки, а съперникът им остана трети с 8. Първи в тази група остана кипърският АПОЕЛ с 12 точки. Гръцкият гранд Олимпиакос е втори с 8.
В Берн кахастанският шампион отстъпваше по всички показатели и логично загуби. Всичките голове в срещата паднаха след почивката. Михаел Фрей откри резултата в 63-ата минута с премерен шут от границата на пеналта, а  само три по-късно Гулиемле Оро покачи на 2:0, след като беше изведен перфектно от Торстен Шик. Самият Шик реши всичко с третото попадение в 71-ата минута, довкарвайки избита от вратаря топка за 3:0.

В другия мач от групата АПОЕЛ се наложи над Олимпиакос с 2:0. В 20-ата минута Пиерос Сотиру даде преднина на кипърския тим. В 83-ата минута Игор де Камарго се разписа за 2:0, засичайки отблизо остро центриране на Нуно Мораиш. Българският защитник Живко Миланов излезе титуляр за домакините и остана на терена до края на срещата.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА