Кротоне обърна като гост Сампдория с 2:1 в среща от 33-ия кръг на италианската Серия
„А” и замечта за спасение в елита. Александър Тонев отнов не бе в групата на гостите. Патрик Шик (20) откри резултата за домакините от Генуа след асистенция на Фабио Куалиарела, но след почивката гостите направиха пълен обрат с попаденията на Диего Фалкинели (67) и Симеон Нванкво (80). Така Кротоне събра 24 точки и остава в зоната на изпадащите, но е на 5 точки от спасителната 17-а позиция, на която е Емполи. Сампдория заема десета позиция с 45 точки.

Удинезе надви в същото време у дома Каляри с 2:1. Всички попадения бяха реализирани в заключителните 20 минути, след като още през първата част в 31-ата минута Теро от домакините пропусна дузпа. Стипе Перица (70) и Габриеле Анджела (73) бяха точки за успеха на „фриуланите”, които са на 11-о място с 43 точки. Марко Бориело (86) пък бе точен за Каляри, който е на 12-а позиция с 38 точки.

Торино пък спечели с 3:1 при визитата си на Киево във Верона. Головете в тази среща паднаха след почивката. Адел Ляич (52) и Давиде Дзапакоста (56) дадоха сериозен аванс на „биковете”, а Серджио Пелисиер (65) намали. Яго Фалке (75) пък оформи крайния резултат след асистенция на Андреа Белоти. След успеха си Торино е девети с 48 точки. Киево е на 13-а позиция с 38 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"