Колумбийският Индепендиенте Санта Фе, който триумфира през 2015 година в турнира за Купата на Южна Америка, направи уникален жест към Чапекоензе.

На частна церемония, далеч от светлините на прожекторите и медиите, шампионът от миналогодишното издание на турнира подари репликата от трофея на бразилския клуб. Отличието беше прието от правния директор на Чапекоензе Марсело Золе.

"Направихме това, защото го почувствахме със сърцето си. Много сме тъжни и ужасени. Преди една година ние имахме същия ентусиазъм, какъвто е царял в Чапекоензе. Преследвахме същата мечта, този трофей е и за вас", каза президентът на колумбийците Сезар Пастрана.

"Благодарим ви. На вас и целия свят. Подкрепата ви означава много за нас. Чапеко е малък град. Мъката ни е голяма. Искрено благодарим за този жест", добави през сълзи представителят на Чапекоензе.

Припомняме, че в самолетна катастрофа край Меделин загинаха 71 души. По-голямата част от тях бяха от футболния Чапекоензе, който се отправяше към финала за Купата на Южна Америка. 


ВСИЧКО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ МЕДЕЛИН