Италия победи Холандия с 2:1 като гост в драматичен контролен мач. За домакините това беше първа изява след уволнението на селекционера на националния тим Дани Блинд. В негово отсъствие Холандия беше водена от временния наставник Фред Грим.

„Лалетата“ поведоха след автогол още в 10-ата минута. Алесио Романьоли отклони топката в своята врата след нападение на домакините за 1:0. Отговорът на „скуадра адзура“ обаче беше светкавичен. Още в ответната атака натурализираният бразилец Едер възстанови равенството. След лошо изчистена топка той отправи силен и премерен шут от границата на наказателното поле, който се оказа неотразим за Йерон Зут – 1:1. В 32-ата минута стражът на холандците се намеси респектиращо след корнер, но Леонардо Бонучи се оказа най-съобразителен след отбитата топка и от 1 метър буквално го разстреля за 1:2.

Холандците са спечелили едва 2 от последните си 8 срещи. Формата им у дома е още по-лоша- 1 победа, 1 реми и 7 поражения – срещу САЩ, Исландия, Чехия, Франция (2 пъти), Гърция и Италия.

Под ръководството на Джанпиера Вентура „скуадра адзура“ загуби само веднъж от последните си 8 мача, като спечели 5 от тях.