Швеция и Холандия стартираха с равенство  1:1 кампанията си за Мондиал 2018 в равностоен мач, игран в Солна.  Съперниците на България в квалификационната Група „А“ опитваха да се надхитрят тактически, а „лалетата“ стояха по-добре на терена и определено могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки.  Въпреки това именно те бяха догонващи в резултата.

Въпреки че, домакините владееха инициативата в началото, Холандия създаде повече чисти положения през първата част.

Първата добра възможност дойде за „лалетата“ в 7-ата минута, когато вратарят на Швеция Робин Олсен изби удар на изведеният очи в очи срещу него Дави Клаасен.

Защитата на Швеция трябваше да се намесва и в 24-ата минута, когато удар на Винсент Йенсен от наказателното поле бе избит от бранител на домакините.

В 43-ата минута Швеция все пак поведе поведе след прекрасен прехвърлящ удар на Маркус Берг, който се възползва от грешка на Строотман пред наказателното поле и без подготовка прехвърли вратаря на Холандия за 1:0.

След подновяването на играта „лалетата“ натиснаха в опит да изравнят. В 47-ата минута Дави Клаасен отправи опасен удар с глава в десния ъгъл на Олсен, но вратарят успя да избие с брилянтна намеса.

В 62-ата минута Винсент Янсен, след пробив отляво, направи нещо средно между удар и центриране, а изстрелът облиза лявата сглобка на вратата на Олсен.

Холандия все пак изравни в 67-ата минута чрез Уесли Снайдер, който се изравни с Ариен Робен в голмайсторската листа на националния отбор с 30 попадения. Той бе на правилното място, за да засече отбита топка след далечен изстрел на Бас Доост и с фалцов шут в десния ъгъл направи безпомощен Олсен – 1:1.

В последните минути Холандия опита да стигне до втори гол, но Бас Дост и Уесли Снайдер направиха пропуски= Гол на Бас Доост в добавеното време пък не бе зачетен заради фаул в атака и в крайна сметка двата тима разделиха по точка.

В друг мач от групата Беларус и Франция също се задоволиха с точка, след като направиха 0:0.

Нашата квалификационна група за Мондиал 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​