Хлафът ФК Копенхаген Вилям Квист не смята, че тимът е фаворит срещу Лудогорец в предстоящите срещи от 1/16-финалите на Лига Европа. 

"Съперникът е отбор, който е свикнал да печели. През последните години те се справят доста добре на всички фронтове и затова заслужават уважение. Ще бъде хубаво, ако успеем да стигнем до осминафиналите или четвъртфиналите. От много време датски отбор не е постигал такова нещо, така че се надяваме това да бъдем ние. Дано запазим добрата си форма и през пролетта", каза още той.

"От спортна гледна точка сме много доволни, че се паднахме срещу Лудогорец. Естествено, ако бяхме изтеглили Манчестър Юнайтед, щеше да бъде по-забавно, стадионът щеше да бъде пълен, атмосферата щеше да бъде по-различна, но както казах, от спортна гледна точка, жребият е много добър, защото ние искаме да стигнем далеч в Лига Европа", заяви Квист. 

"Нашите анализатори вече започнаха да гледат мачове на Лудогорец, но все още е рано да мислим за тях. Сега ни предстои зимна пауза, в която трябва да се подготвим добре за пролетта", каза още халфът.

ФК Копенхаген е убедителен лидер след есенния дял на датското футболно първенство с 53 точки след 21 изиграни мача.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА