Как ще завърши мачът Лудогорец - Базел?

Капитанът на Базел Матиас Делгадо заяви, че ако тимът спечели третото място в група „А” на Шампионската лига, това ще е голям успех. 33-годишният халф на швейцарския първенец е убеден, че отборът ще победи българския шампион Лудогорец в София утре от 21:45 часа българско време и така ще си осигури място на 1/16-финалите в Лига Европа. Аржентинецът, който кара втори престой в Базел след периода от 2003 до 2006 година, разкри в интервю за официалния сайт на УЕФА какво мисли за представянето на тима през този сезон в Европа.

Какво мислите за досегашния сезон на Базел?
Досега играхме добър футбол, но срещнахме и силни съперници. Имаме проблеми, когато не притежаваме топката. Нашите резултати бяха добри, но в крайна сметка имаме само една точка на сметката и две срещи като финали пред нас, в които трябва да спечели колкото се може повече точки, за да се класираме за Лига Европа.

Базел е все още непобеден в швейцарското първенство. Мачовете на европейската сцена не са ли допълнително натоварване?
Имаме много добри играчи в състава. Също и тези, които играят само в срещите на национално ниво. Това е част от философията на клуба: да имаме голям отбор, за да можем да играем в повече надпревари. Това ни помага много.

Какво очакване от предстоящия мач срещу Лудогорец?
За нас това е като един финал срещу един много тежък и в добра физическа форма съперник. Ако играел толкова добре като срещу ПСЖ, тогава можем да спечелим. Това са просто страхотни мачове. Дори и когато след това по програма има още една среща, загубилият ще е вече отпаднал. Ние не успяхме да се възползваме от повечето от техните грешки в първия мач. Напрежението беше при нас, трябваше да спечелим. След мача с Арсенал и двете срещи с ПСЖ имаме вече повече опит. Мисля, че ще се представим много по-добре.

Радвате ли се на перспективата да можете да участвате в Лига Европа?
Да, естествено. Важно е да продължим да играе срещу топ клубове в Европа. Това е една много атрактивна надпревара с някои от най-добрите отбори на континента. Искаме да се класираме и да се представим колкото се може по-добре. Отборът е много амбициран. Ако ние сме мотивирани и заредени със самочувствие, можем да достигнем полуфинал в Лига Европа. В нашето национално първенство вършим великолепни неща, но на европейската сцена все още не можем да разгърнем целия си потенциал. Би било страхотно, ако можем да покажем на света на какво сме способни. Това е много важно за нашия град. Базел трябва да играе в европейска клубна надпревара, в Шампионската лига или Лига Европа, за да се бори и да продължи да се развива.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА