Ювентус срази у дома Емполи с 2:0 в среща от 25-ия кръг на италианската Серия „А” и записа седма поредна победа за първенство по пътя си към нова шампионска титла.

Въпреки че играха с повечето от резервите си, „бианконерите” доминираха тотално през целия мач, но през първото полувреме гостите от Емполи успяха да удържат нулевото равенство. Хърватинът Марио Манджукич на няколко пъти не успя да открие резултата от добри позиции за реализиране на гол. Гостите създадоха само едно положение пред вратаря Нето, но след шут на Ел Кадури топката мина покрай гредата.

Малко след почивката в 52-ата минута Марио Манджукич засече топката с глава след центриране на Куадрадо, а вратарят Лукаш Скорупски успя да докосне топката с върха на пръстите си, тя се отби в напречната греда, след което тупна зад голлинията. Попадението бе регистрирано като автогол на полския страж.

„Старата госпожа” сложи точка на спора с гол на Алекс Сандро (65), който получи топката от Дани Алвеш, след което се справи с  Маури и простреля Скорупски за 2:0. В 75-ата минута появилият се като резерва Пауло Дибала се разписа, но голът беше правилно отменен заради засада на Гонсало Игуаин. До края на мача резултатът остана непроменен.

След деветия си пореден успех във всички турнири Ювентус събра 66 точки и има 10 аванс на върха пред Рома, който утре гостува на Интер. Емполи е на 17-а позиция с 22 точки.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"