Аталанта записа шести пореден мач без загуба и четвърта поредна победа в Серия „А“, след като в среща от 26 кръг се наложи с 2:0 като гост на Наполи. Така беше сложен край на серията на неаполитанския тим от 14 поредни двубоя без поражения и три поредни успеха. Последната загуба на отбора на Маурицио Сари в първенството беше на 29 октомври 2016 година (1:2 от Ювентус).

Срещата започна с ранно голово положение за Наполи, но Лоренцо Инсиние нямаше шанс и удари греда. След това Матия Калдара даде аванс на „бергамаските“ 28-ата минута, когато се разписа с глава след изпълнение на корнер. До края на първото полувреме Дрис Мертенс на два пъти не успя да се разпише за неаполитанския тим.

Домакините получиха възможност да спасят успешната си серия без загуба в 67-ата минута, когато гостите останаха с човек по-малко. Франк Кесие беше отстранен за два жълти картона. Вместо това само три минути по-късно Калдара удвои аванса на Аталанта. Той беше точен с воле от точката на дузпата след асистенция на Леонардо Спинацола.

До края на мача Наполи имаше три положения за гол, но ударите на Пьотър Зиелински и Хосе Кайехон минаха встрани от вратата, а вратарят на гостите Етрит Бериша спаси удара на Раул Албиол.

Така Аталанта събра актив от 51 точки и се доближи на три точки от третия в класирането Наполи. Неаполитанците пък изостават на две зад втория Рома, който има мач по-малко.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"