Авторитетният вестник „Гадзета дело Спорт“ направи тъжна равносметка на представянето на Ивайло Чочев в Палермо през този сезон. Италианската футболна библия припомня, че българският национал има три гола през този сезон в Серия „А“, но нито един от тях не е решителен. Две от попаденията му дойдоха в последните два кръга, в които тимът му записа тежки загуби.

„Два гола в последните два кръга, вторият от които като гост на Ювентус. Ивайло Чочев явно се връща към нивото от първата си година в Палермо. Или поне в играта си в завършващата фаза. Тогава треньорът Якини му намери перфектното място на терена, на мястото на Барето. Сега архитектът на неговия възход е новият уругвайски треньор Диего Лопес. В последните мачове Чочев възстанови увереността в представянето си и се превърна в един от най-добрите на своя отбор. Да, не е лесно да поемеш отговорността за представянето на отбор, който е в дъното на класирането и изглежда сигурен изпадащ, но Ивайло Чочев се старае и не може да бъде обвинен в нищо.

В петък бившият халф на ЦСКА вкара във вратата на Буфон, който не беше получавал попадение във вратата си в предишните четири срещи. За българина това беше четвърти гол от началото на сезона в 18 мача от първенството и националната купа. Това може и да изглежда добре за неговото самочувствие, но проблемът е, че нито едно от трите му попадения в Серия „А“ не е решаващо. Още повече, че и в трите мача Палермо записа тежки загуби. Той вкара на Торино през есента при поражението с 1:4, на 12 февруари се разписа при 1:3 от Аталанта, за да дойде поражението от Ювентус в петък. Единственото радостно в случая беше, че голът във вратата на Джанлуиджи Буфон дойде ден преди рождения ден на българския халф. Четвъртият гол на Чочев през сезона беше за Купата на Италия. Това обаче беше на 12 август, когато благодарение на неговото попадение „росанерите“ победиха Бари с 1:0 след продължение. За съжаление това обаче беше още в началото на сезона. След това головете на Чочев не носят радост, а тъга. Той бележи, а отборът му пада“, пише „Гадзета дело Спорт“.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"