Франция загуби у дома от Испания с 0:2 в приятелска среща, която се игра на "Стад дьо Франс" и ще влезе в историята с използван за първи път арбитър, който да гледа експериментално извън стадиона видео повторения на ситуациите и да консултира главния съдия. Първо гол на Антоан Гризман в 48-ата минута не бе зачетен заради засада след видео повторение и консултация, а след това пък попадението на Жерард Деулофеу в 77-ата минута бе признато, след като първо бе отменено. Другия гол за „Ла Фурия” реализира Давид Силва в 68-ата минута от дузпа.

Селекционерът на домакините Дидие Дешан пусна като титуляр младата звезда на Монако Килиан Мбапе, който си партнираше в атака с Кевин Гамейро от Севиля и Антоан Гризнан от Атлетико (Мадрид). Нападателят на Реал (Мадрид) Алваро Мората пък водеше атаката на „Ла Фурия”, а зад него действаха Педро Родригес и Андрес Иниеста.

Мбапе пропусна да се разпише още в 5-ата минута, когато ударът му бе отразен от вратаря Давид де Хеа. Шест минути по-късно Жерард Пике изчисти на метър пред голлинията след удар с глава на Косчиелни. В 14-ата след шут на Андрес Иниеста топката облиза далечната греда и излезе в аут.

Гостите владееха повече топката и създаваха повече ситуации пред вратата на Юго Лорис, който в 28-ата минута спаси удар на Иниеста от малък ъгъл.

Малко след почивката в 48-ата минута Гризман вкара гол с глава и съдията посочи центъра, но след консултация със своя колега на видеоповторенията отмени гола. Оказа се, че асистиралият за попадението Толисо е бил в засада.

Впоследствие резервата Жерад Деулофеу реши мача в полза на гостите. Крилото се появи в игра в 67-ата минута и секунди по-късно изработи дузпа, след като беше фаулиран от Лоран Косчиелни. Давид Силва пък се разписа хладнокръвно от бялата точка и стана най-резултатният играч на тима под ръководството на Хулен Лопетеги - 6 гола и 3 асистенции.

В 77-ата минута юношата на Барселона Деулофеу вкара първото си попадение за Испания след пас на Жорди Алба. Първоначално бе отсъдена засада и голът бе отменен, но след консултация на главния съдия с колегата му, наблюдаващ видео повторение, попадението бе признато. До края на мача „петлите” така и не успяха да реализират гол, а испанците заслужено се поздравиха с победата.