Голмайсторът на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович е считан за един от най-добрите нападатели на своята генерация, а едва сега стана ясно, че в началото на кариерата си е бил пред трансфер в Байерн. Това разкри Бьорн Андерсон, който дълги години е работил като скаут на баварците в скандинавските страни.

Всъщност 35-годишният шведски национал игра във всички водещи първенство на Стария континент, с изключение на германската Бундеслига. Байерн е имал интерес към него още през 2001 година, когато дори са водени разговори със спортния директор на Малмьо, но сделката се провалила заради финансови причини.

„Имахме контакт с Хасе Борг. Байерн каза: Толкова много пари няма да платим за юноша”, признава Бьорн Андерсон.

Впоследствие Златан Ибрахимович заигра в Холандия за Аякс, а по-късно продължи кариерата си в Ювентус и Милан.

„Беше правилно решение. Байерн спечели повече титли от Аякс и Ювентус. Това в крайна сметка има значение. Те не направиха нищо грешно. Дори и за Златан един трансфер в Холандия беше правилен. Немският манталитет може би нямаше да е за него”, допълва бившият скаут на баварците.

В момента Ибрахимович е голмайстор на Манчестър Юнайтед, но получи тежка травма в коляното по време на четвъртфиналния мач-реванш срещу Андерлехт в Лига Европа и ще отсъства от терените поне до януари следващата година.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА