Сензацията в германската Бундеслига РазенБалшпорт Лайпциг най-сетне загуби в 14-ия кръг при визитата си на опашкаря Инголщад с 0:1 и отстъпи първото място във временното класиране на шампиона Байерн, който разби с 5:0 на свой терен Волфсбург.

Единственото и победно попадение за тима от града на Ауди вкара Рогер (12) след асистенция на Антъни Юнг. До края на мача гостите от Лайпциг опитаха всичко по силите си да стигнат поне до точката, но така и не успяха да преодолеят отбраната на домакините и датския вратар Хансен. След победата си Инголщад излезе на предпоследно място с 9 точки. РБ Лайпциг е втори с 33 точки, колкото има и новият лидер Байерн, който е с по-добра голова разлика.

Хамбургер пък записа втора поредна победа, след като надви у дома Аугсбург с минималното 1:0. Победният гол за „червените шорти” реализира Филип Костич (68). Двата тима завършиха мача в намалени състави, след като първо Люис Холтби от домакините бе изгонен в 44-ата минута с директен червен картон, а след това и Кор от гостите последва съдбата му в 66-ата минута след втори жълт и съответно червен картон. След победата си Хамбургер е 16-и с 10 точки. Аугсбург заема 12-а позиция с 14 точки.

Фрайбург победи като домакин закъсалия в последно време Дармщад с 1:0 и му нанесе седма поредна загуба във всички турнири. Влезлият като резерва Нилс Петерсен (86-дузпа) вкара победния гол за брайзгауци, които са осми във временното класиране с 19 точки. „Лилиите” се закотвиха на дъното с едва 8 точки в актива си.  

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА