Германия победи Англия с 1:0 в поредното издание на един от класическите сблъсъци в съвремения футбол. Срещата в Дортмунд беше и всъщност бенефис на Лукас Подолски. Всички фенове имаха възможност да кажат емоционално „Сбогом“ на нападателя, който записа последния си мач с екипа на Германия. Лукас записа среща №130 за Бундестима.

Льов даде дебют на Тимо Вернер, 21-годишната звезда на РБ Лайпциг.

Колегата му Гарет Саутгейт пък пусна за първи път в своя млад състав Джейвс Уорд-Праус, капитан на младежкия отбор до 21 г., заедно с 23-годишния му съотборник в Саутхемптън Нейтън Редмънд.

Единственото попадение падна в 69-ата минута. Героят на вечерта получи пас от резервата Шюрле и с премерен шут с левачката от границата на наказателното поле буквално препарира безпомощния вратар на гостите Джо Харт, изпращайки топката неспасяемо в ъгъла за 1:0!

Бундестимът записа първа победа на своя земя над „Трите лъва“ от 1987 г- насам.

Германия и Англия са изиграли общо 31 срещи помежду си. Бундестимът води с 15 на 13 победи, 3 от мачовете са завършили наравно. Към успехите на Германия са добавени и 2 след дузпи – на Мондила в Италия през 1990 и на Евро 96.


Срещата за Бундестима е генерална репетиция преди световната квалификация в Азербайджан тази неделя.

                                                ГЕРМАНИЯ - АНГЛИЯ 1:0

                                                    1:0 Лукас Подолски (69)                                               
                                               
                                            Дортмунд, стадион "Сигнал Идуна парк"
                                                  Съдия: Дамир Скомина (Словения)

 

Съставите:
Германия: Тер Щеген – Кимих, Хумелс, Рюдигер, Хектор, Вайгъл (66-Кан), Кроос, Сане, Подолски (84-Руди), Бранд (59-Шюрле), Вернер (77-Мюлер)
Селекционер: Йоахим Льов

Англия: Харт – Уокър, Кийн, Смолинг, Кайхил, Бъртранд (83-Шоу), Дайър, Ливърмор (83-Уорд-Праус), Лалана (66-Редмънд), Али (71-Лингард), Варди (70-Рашфорд)
Селекционер: Гарет Саутгейт