Българският национал Георги Миланов, който се подвизава в ЦСКА (Москва), даде обширно интервю пред “Спорт Експрес”, в което говори за Христо Стоичков, Ивелин Попов и за сезона в Русия. Халфът признава, че има специална връзка с Камата, а когато има време вечеря с Попето, който носи екипа на градския съперник Спартак.

“Разликата с лидера в класирането не е чак толкова голяма. Разполагаме с добър състав, а освен това сега ще играем по един мач седмично. През последните няколко години имахме много контузени футболисти, тъй като на всеки 3-4 дни ни предстоеше двубой. Важното е накрая кой е на първо място. Не мисля, че Спартак бе най-добрият отбор в Русия през есента. Гледах мачовете на тима, много често той побеждаваше в последните секунди и то недотам заслужено. Най-добрите отбори в последните години в страната са Зенит (Санкт Петербург) и ЦСКА. От четири години съм в Москва и винаги сме се борили за първото място със Зенит. Да, Спартак в момента е в подем, натрупа точки, но ще се повторя - най-важното е кой е първи накрая”, сподели Миланов пред “Спорт Експрес”.

“През есента календарът бе много натоварен, но винаги, когато имаме възможност, с Ивелин Попов излизаме и вечеряме. Не говорим за футбол, а за живота. Не искам да говоря по тази тема и да давам празни обещания, но ще кажа, че всеки един от двама ни ще даде най-доброто от себе си, за да спечелим първото място. Нито второто, нито третото ни удовлетворяват. Само първото. През есента загубихме дербито със Спартак, но ни предстои реванш през пролетта. Освен това подновяваме сезона с тежък сблъсък със Зенит. Подобни мачове имат допълнителен заряд и ако успеем да вземем трите точки, ще добием допълнителна увереност и ще бъдем в добро настроение”, продължи националът.

“Когато отидох в Грасхопърс, нито за миг не се притесних за кариерата си в ЦСКА. Имах обаче нужда да играя. Широков се завърна, Русия очакваше участието си на Европейското първенство. Никой не ми каза, но усещах накъде отиват нещата и пожелах да получа възможност да играя редовно. За жалост, в Швейцария нещата не се получиха по най-добрия начин - контузих се и бях два месеца аут. Но не съжалявам за избора, който направих. Гледах всички мачове на отбора, поддържах връзка с моите съотборници и бях морално с тях. Сега съм обратно в “армейските” редици и нещата ми се получават”, разказва Миланов.

“Нито за миг не съм спирал да поддържам отношения с Христо Стоичков. Само преди две седмици, когато и двамата бяхме в България, вечеряхме заедно. Той ми е като баща. Между нас има голямо приятелство. Отношенията ни са специални. Аз съм малко или много интелигентен играч, а той желае от мен да бъда по-агресивен, по-ядосан на терена. Такива са съветите му към мен. Аз обаче не мога да променя тази своя черта. Такъв е моят стил на игра”, допълни още Миланов.