Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт кое е едно от най-важните качества, което неговият отбор трябва да развие до Мондиал 2018 в Русия. 46-годишният специалист иска „трите лъва” са играят гъвкаво и да сменят стила си на игра.

„Мисля, че притежаваме гъвкавостта да играем по няколко различни начина. Трябва да умеем да се адаптираме, докато преминаваме през този период в следващите 18 месеца. Трябва да можем да се променяме бързо както в хода на даден мач, така и преди началото на мач. Това е ключово качество, което трябва да развием. Няма да играем по един и същ начин. Зависи от съперника, ще мислим как да ги нараним”, сподели Саутгейт на пресконференцията преди световната квалификация срещу Литва утре вечер на „Уембли”.

„Искаме да играем в добро темпо, да пресираме в добро темпо, но в същото време да има спокойствие в нашата игра. Мисля, че онзи ден (б.р. срещу Германия) играхме с контролирана агресия без топката. Може би в тяхната половина можехме да бъдем малко по-спокойни, когато владеем топката. Ако можем бързо да вкараме гол, добре, чудесно. Но понякога това спокойствие в половината на противника е важно да ни напомни, че трябва спокойно да взимаме правилните решения. Не бива да прибързваме, ако не сме отбелязали в първите 25-30 минути, защото сме достатъчно добри, за да създаваме голови положения. Трябва да движим бързо топката, но това да бъде контролиран процес”, допълни наставникът на „трите лъва”.

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​