Спортни издания и футболни специалисти от Англия и Европа реагираха отрицателно след уволнението на Клаудио Раниери от Лестър. Повечето от тях са на мнение, че италианският специалист не е заслужавал такова отношение само девет месеца, след като изведе „лисиците” до първата им титла в историята.

Изритването на Раниери стана ден след загубата в първия осминафинал на Шампионската лига от Севиля с 1:2 в Испания. Както е известно, в английския елит Лестър е само на точка от зоната на изпадащите.

"Шампионът на Англия и треньор на година на ФИФА е уволнен! Това е новият футбол, Клаудио. Продължавай да се усмихваш, приятелю! Никой не може да заличи историята, която сътвори", написа в профила си в Инстаграм мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо.

"След всичко, което Раниери направи за Лестър, да го уволниш е необяснимо и непростимо", добави легендарният нападател на Англия Гари Линекер.

"Не бях изненадан, но съм разочарован. Той свърши страхотна работа в Лестър. Когато отборите не вървят, собствениците предприемат панически ходове, което е тъжно. Раниери обаче може да си тръгне с високо вдигната глава", заяви легендата на Уест Хям Хари Реднап.