Стивън Джерард, който е със статут на икона за Ливърпул, се завърна в клуба, където игра в продължение на 17 години. Бившият английски национал започва работа при „червените“.

Стиви Джи ще бъде част от клубната академия, където ще изпълнява роля в професионалното развитие на младите таланти. 36-годишният бивш халф ще започне работа през февруари. В клуба се надяват, че той ще бъде полезен в юношите със своя опит, натрупан през годините във Висшата лига, националния отбор и евротурнирите.

Чрез работата си в клубната академия на Ливърпул Стивън Джерард ще може да трупа треньорски опит под ръководството на шефа на школата Алекс Ингълторп.

„Сякаш затварям един цикъл. Завръщам се на мястото, където за мен започна всичко. В никакъв случай решението ми не беше емоционално. Много мислих какво мога да предложа и как мога да помогна на Ливърпул. След срещата с Алекс Ингълторп разбрах, че има какво да дам на клуба. Мисля, че неговото предложение дойде в точния момент“, заяви бившият капитан на мърсисайдци.

Джерард се завръща в Ливърпул след трансфера си в Лос Анджелис Галакси през лятото на 2015 година. Той има 710 мача, 186 гола и 10 трофея като футболист на „червените“.