Байерн записа домакинска издънка, след като в мач от 30 кръг на Бундеслигата направи 2:2 срещу борещия се за оцеляване Майнц. Това е второ поредно равенство за баварците в първенството.

Боян Къркич даде аванс на гостите още в третата минута, когато получи топката след грешка на защитата и не пропусна да се разпише, озовал се сам срещу Улрайх.

Ариен Робен изравни в 16-ата минута. Холандецът беше изведен в добра позиция от Франк Рибери и с диагонален удар стреля покрай вратаря на Майнц.

Пет минути преди почивката гостите върнаха аванса си. Даниел Брозински беше точен от дузпа, която сам спечели след нарушение на Йошуа Кимих. Самият Кимих започна като резерва, но в 17-ата минута се появи в игра на мястото на контузения Давид Алаба.

Тиаго Алкантара изравни резултата за Байерн в 73-ата минута с удар от границата на наказателното поле и пас на Ариен Робен. Малко след това Роберт Левандовски получи контузия, но доигра мача.

Така Байерн вече има 70 точки и девет повече пред РазенБалшпорт Лайпциг, който е с мач по-малко. Майнц е 13-и с 33 точки, колкото имат още Волфсбург и Хамбургер. Трите тима са на точка пред Аугсбург, който заема 16-ата позиция, даваща право на участие в плейоф за оставане в елита.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА