Англия загря с победа с 2:1 срещу Австралия в приятелски мач преди Европейското първенство във Франция. Мачът бе ознаменуван от гол за дебютанта за „Трите лъва“ Маркъс Рашфорд, с което направи сериозна заявка за участие на Евро 2016.

Още в третата минута той откри за Англия. Играчът на Манчестър Юнайтед комбинира със Стърлинг в лявата част на наказателното поле и засече с воле рикоширалия в крак на защитник изстрел на съотборника си, за да разпечата вратата – 1:0.

Англия продължи да доминира, но така и не съумяваше да създаде чисто голаово положение. Същото важеше и за гостите, които обаче до края на полувремето записаха 4 ъглови удара срещу нито един за съперника.

Втората част започна отново с превес на Англия, който даде резултат в 56-ата минута. След контраатака по левия фланг Стърлин хвърли пас пред наказателното поле на непокрития Рууни, който вкара своя гол №52 за националния отбор – 2:0.

5 минути по-късно Рууни направи страхотна комбинация с Рашфорд и бе близо до второто си попадение в мача, но от малкото наказателно поле бе блокиран от противников защитник.

Австралийците върнаха един гол в 76-ата минута, след като влезлият само преди секунди Ерик Дайър забоде с глава топката в своята врата - 2:1. Куриозното бе, че това се случи след центриране в наказателното поле на влезлия в игра по същото време Милош Дегенек.

Последният мач на "Трите лъва" преди Евро 2016 е на 2 юни срещу Португалия на "Уембли"