Ивайло Чочев игра цял мач за Палермо при тежката загуба с 1:4 в гостуването на Удинезе от 29-ия кръг на италианската Серия "А". Сицилианците поведоха, но после допуснаха четири гола, Диаманти беше изгонен и Палермо си остана под чертата в класирането, на 7 точки зад Емполи, който е на спасителното 17-о място.

Палермо нямаше загуба на „Фриули” от октомври 2011-а, но днес сложи край на добрата си серия.

Левият бек на гостите Хайтам Алеесами финтира съперник и пусна пред вратата, където младият унгарец Роланд Салай протегна крак и отбеляза първия си гол в калчото - 0:1.

В 42-ата минута Сирил Теру изравни. След час игра Дуван Сапата реагира най-бързо при свалена топка след корнер и отбеляза отблизо, за да направи обрата пълен - 2:1. Третият гол на "фриуланите" дойде след спасяване на вратаря Посавец при удар на Родриго Де Пол, но Де Пол не сбърка от втори опит.
 

После Диаманти беше изгонен за удар с лакът срещу Де Пол, като решението изглеждаше пресилено. С човек повеч Удинезе вкара и четвърти гол. Пак Посавец отрази удар с глава на Томас Орто, но Якуб Янкто бе оставен да направи добавка и оформи резултата на 4:1.

Удинезе е 12-и във временното класиране с 35 точки, Палермо е 18-и само с 15 т. 

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"