Реал (Мадрид) се класира за полуфиналите на Шампионската лига. Белия балет победи Атлетико (Мадрид) с 1:0 в реванш от четвъртфиналите на турнира. Първата среща на „Висенте Калдерон” завърши 0:0. В герой на мача се превърна Хавиер Ернандес, който вкара единственото попадение в 88-ата минута.

Момчетата на треньора Карло Анчелоти имаха надмощие през целия мач и можеха да запишат и по-убедителна победа, но направиха много пропуски пред вратата на Облак.

Първата ситуация за гол се откри пред Хавиер Ернандес в 12-ата минута. Чичарито нахлу отдясно в наказателното поле и опита силен шут по диагонала. Топката обаче спря от външната страна на мрежата. След половин час игра отново мексиканецът се оказа в удобна позиция за стрелба. Той засече с глава центриране на Хамес Родригес, но защитник успя да го блокира в последния момент и предотврати опасността. На два пъти и Кристиано Роналдо опита да тормози Облак, но вратарят се справи без проблеми с шутовете на португалската мегазвезда.

Веднага след почивката домакините отново опитаха силен натиск в първите минути. В 49-ата гениален пас на Иско изведе Ернандес зад гърба на защитата на „дюшекчиите”. Мексиканецът излезе сам срещу Облак, но с левия крак би покрай вратата в аут, вместо да скъса мрежата. В 76-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена. Арда Туран извърши грубо нарушение срещу Серхио Рамос и заслужено получи втори жълт картон.

Фатална за Атлетико се оказа 88-ата минута. Тогава Чичарито се реваншира за пропуските си и простреля Облак за 1:0. Нападателят беше изведен на чиста позиция пред опразнената врата от Роналдо и нямаше как да сбърка. Кристиано Роналдо участва в пет от последните шест гола на Реал в турнира (три попадения и две асистенции). В добавеното време Анчелоти извърши тактически и трите си смени и измъкна победата. Сега италианецът има шанс да стане първият треньор, който е печелил трофея в Шампионската лига четири пъти.


 
1:0 Хавиер Ернандес (88)


Мадрид, „Сантяго Бернабеу"
Съдия: Феликс Брих (Германия)
Жълти картони: Арбелоа, Пепе (Реал); Туран, Гарсия, Коке (Атлетико)
Червен картон: Туран (Атлетико)
 
СЪСТАВИ
Реал (Мадрид): Икер Касияс, Даниел Карвахал, Пепе, Серхио Рамос, Рафаел Варан, Фабио Коентрао (90+1 - Арбелоа), Иско (90+3 - Илараменди), Тони Кроос, Хамес Родригес, Кристиано Роналдо, Хавиер Ернандес (90+2 - Хесе)

Атлетико (Мадрид): Ян Облак, Хуанфран, Миранда, Диего Годин, Хесус Гамес, Саул (46 - Габи), Коке, Арда Туран, Тиаго (86 - Хименес), Антоан Гризман (65 - Раул Гарсия), Марио Манджукич







Всичко от Шампионската лига - ТУК
Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

Шампионска лига, елиминационна фаза, сезон 2014/15 - ТУК