Челси победи Саутхямптън с 4:2 в мач от Висшата лига. По този начин "сините" от Лондон вече имат 78 точки и увеличиха аванса си пред преследвача Тотнъм, който е със 71, но и със среща по-малко.

Саутхямптън остава на 9-о място във временното класиране с 40 точки.

Домакините започнаха силно и поведоха още в 5-ата минута. Диего Коста нахлу в наказателното поле, върна към Еден Азар, който с удар по диагонала прати топката в долния десен ъгъл за 1:0. В 24-ата минута "светците" изравниха. След центриране от корнер топката достигна до Габиадини. Той намери Ориол Ромеу, който на празна врата изравни – 1:1. Челси върна аванса си с гол секунди преди почивката. След центриране в наказателното поле Диего Коста опита задна ножица. Гари Кейхил обаче изпревари съотборника си и с глава отново изведе своя отбор напред в резултата - 2:1.

В 54-ата минута Азар и Фабрегас изпълниха бързо корнер. Първият центрира перфектно в наказателното поле към Диего Коста, който с глава отбеляза за 3:1.

В 89-ата чудесна комбинация с по едно докосване бе завършена с плътен удар по земята на Диего Коста, който реализира второто си попадение за 4:1. В добавеното време Бъртранд успя да отбележи много красив гол с глава, оформяйки и крайния резултат - 4:2 за Челси.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА