Челси се класира за финала на ФА Къп. "Сините" спечелиха лондонското дерби от полуфиналите на турнира срещу Тотнъм с 4:2.


В спор за трофея момчетата на мениджъра Антонио Конте ще се изправят срещу победителя от утрешния сблъсък между Арсенал и Манчестър Сити.

Лондонското дерби се игра пред 86 355 зрители и започна с минута мълчание в памет на починалия Уго Ехиогу, който заемаше поста треньор на младежкия отбор на „шпорите” и си отиде от този свят на 44-годишна възраст след инфаркт.

Мачът започна отлично за "сините".Вилиан откри още в 5-ата минута след брилянтно изпълнение от пряк свободен удар – 1:0. В 17-ата обаче Хари Кейн засече отлично центриране от дясното крило на Ериксен и изравни – 1:1. В 43-ата Челси отново поведе. Виктор Моузес беше повален в пеналта от корееца Сон и Вилиан реализира отсъдената дузпа за 2:1.

В 52-ата минута отново Ериксен асистира на Деле Али за 2:2. Датчанинът центрира в наказателното поле и с плонж английският национал засече в мрежата неспасяемо. Гонитбата в резултата продължи.

Четвърт час преди края Еден Азар отново изведе „сините“ напред. Белгиецът се възползва от разбъркване в пеналта на „шпорите“ и с плътен шут от границата на пеналта опъна мрежата за 3:2. В 80-ата минута всичко за Тотнъм свърши. Азар се разходи из отбораната в бяло и чукна топката към непокрития Неманя Матич. Сърбинът с топовен шут от близо 20 метра препарира безпомощния Хюго Лорис за 4:2.

Лидерите във Висшата лига вече са на крачка от златен дубъл. 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА