Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон направи комплимент на колегата си от Байерн Мануел Нойер, описвайки го като "най-добрия модерен вратар". Италианският национал коментира и ситуацията в Серия "А".

"Тай е страхотен, просто е велик. Физически силен и много уверен. Дава спокойствие на отбора с аурата си. Чудесен е с топка в крака и прави практически невъзможни спасявания", коментира Буфон пред списание "Кикер" изявите на германеца.

"Нойер има собствена ера във футбола. Той е най-добрият в категорията "модерни вратари" през последните години и това е напълно заслужено", допълни вратарят на „бианконерите”.

"Когато допусна грешка по време на мач, изпадам в шок, защото това не ми се случва често. След това се нуждая от 10 дни, за да намеря отново баланса си. И изпитвам искрено съжаление към всеки футболист, който допусне грешка, защото знам какво е чувството", каза още италианският национал.

„Италианският футбол бе финансово допингиран. Имам предвид, че живеехме над възможностите си и изхарчихме пари, които реално не можехме да си позволим. Но в Италия страстта към футбола никога няма да умре. Аз вярвам в кръговрата. Сега сме обратно на пътя нагоре и може би до четири или пет години Серия „А” отново ще е най-добрата лига в Европа”, коментира Буфон ситуацията в Серия „А”.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"