Бразилия разби с 4:1 Уругвай на „Сентенарио“ в среща от 13-ия кръг на световните  квалификации в Зона Южна Америка. С този успех успех Неймар и компания събраха актив от 30 точки на върха във временното класиране. Втори с 23 са „небесносините“, а топ 3 допълва Аржентина с 22.

Срещата започна по прекрасен начин за домакините, които излязоха напред в резултата още в 9-ата минута. Единсон Кавани беше съборен в наказателното поле на „селесао“ и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият и не сбърка – 1:0 за Уругвай.

Само 10 минути по-късно резултатът беше изравнен. Неймар пусна пас към Паулино, който си намести топката и със силен шут с десния крак я прати неспасяемо във вратата на Мартин Силва.

Малко след почивката Паулино вкара втория си гол в мача и изведе Бразилия напред в резултата. Той реализира чрез добавка след удар на Фирмино.

В 75-ата минута блесна геният на Неймар. Звездата на гостите овладя изчистена топка от Миранда, справи се със защитата на Уругвай и вкара, прехвърляйки елегантно стража на домакините.

В добавеното време унижението за Кавани и компания стана пълно. Дани Алвеш центрира пред вратата, а Паулиньо оформи своя хеттрик като успя да бутне топката в мрежата с тяло.  

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЮЖНА АМЕРИКА