Българският нападател на Партизан Валери Божинов продължава с добрите си игра с екипа на Партизан. Днес той сам класира "гробарите" напред в турнира за Купата на Сърбия, след като отбеляза и двата гола при успеха над Жарково с 2:0.

Божинов коментира, че няма да се моли на никого за повиквателна за националния отбор, но иска да бъде част от тима.

"На всеки му се играе в националния отбор, няма човек, който да не го иска. Но не е моя работа, аз си играя за отбора. А може и да е друго нивото, може да не съм им симпатичен, решават си треньорите. На никого не съм се молил, на никого няма да се моля. Боря се най-вече със себе си. Има хора, които преценяват и те виждат кой да бъде и кой не", сподели  Божинов пред "Дарик радио".

"Не е моя работа аз да определям за националния отбор, има си треньори. Валери Божинов вкарва голове, да му мислят треньорите, които гледат. Като играеш добре, нормално е да искаш да има повиквателна".

"Ако получа такава, ще я приема, ще бъда щастлив. Журналистите са хората, които трябва да питат защо някои хора не са викани в отбора, Валери Божинов говори на терена с факти. На кого не му се играе за националния отбор?", заяви още Божинов.

"Доволен съм, щастлив съм в Партизан. Като отбележиш два гола за тима си, нормално е да си щастлив. Много по-тежко е да играеш срещу такива отбори, те не играят футбол, постоянно ритат топката. Не ни позволиха да играем много, имах два шанса и ги вкарах. Но не побеждавам аз, побеждава отборът. Мога да спечеля 2-3-4 мача, но не и титлата", заяви Божинов и разкри какво е отношението на феновете към него.

"Хората тук не ме обичат, просто умират за мен. Феновете на Партизан ме обожават. Любовта, която са ми показали за последната година и половина съм я чувствал само в Лече и малко в Левски за краткия период".

"Подкрепят ме, уважават ме. Чувствам се не само лидер, но и настроението на отбора. Самият аз съм израснал много като човек и футболист, опита си мога да го пренеса и в съблекалнята на отбора", завърши Божинов.