Бордо спечели Купата на Франция. На финала тимът на треньора Франк Гило победи Евиан Тонон Геяр с 3:2. В герой на мача на “Стад де Франс” се превърна Шейк Диабате. Малийският нападател откри резултата за “жирондинците” в 39-ата минута. В 49-ата таранът пропусна и дузпа, а това даде надежда на съперника.

Секунди по-късно котивоарецът Яник Сагбо изравни. Още при следващата атака на символичните гости обаче Анри Салве отново изведе Бордо напред – 1:2. В 70-ата минута защитникът Брис Джа Джедже се възползва от грешка в защитата на Бордо и изравни – 2:2. Вездесъщият Шейк Диабате обаче простреля за втори път вратаря на Евиан Бернар Лакоа и донесе трофея на Бордо.

“Жирондинците” предварително бяха считани за фаворити. Любопитно е, че те стигнаха до трофея след пет победи навън – над Шатору, Мюлен, Раон Летап, Ланс и Троа. В същото време Евиан едва се спаси от изпадане от елита. В турнира за купата скромният тим надви Амиен и Верту навън, а след това отстрани Льо Авър (3:1), Пари Сен Жермен (1:1, 4:1 след дузпи) и Лориен (4:0). В първенството пък съперниците завършиха 3:2 и 2:1 за Бордо. За Бордо това беше 10-и финал в историята.