Българската футболистка Симона Петкова отбеляза първите си два гола в Англия. Талантливата габровка, която е едно от новите попълнения в състава на Лийдс Лейдис, реализира и двете попадения за своя нов отбор при загубата с 2:4 Шефийлд Лейдис в контролна среща.

Новата "десeтка" на Лийдс блесна в най-трудната предсезонна проверка на дамите от Лийдс – срещу участника в Суперлига 2 Шефийлд. Мони се разписа още в началото на мача. Тя беше изведена от дълбочина от Хана Стевенсон, надбяга бранител и с точен завършващ удар изведе тима си напред в резултата. До почивката домакините направиха пълен обрат за 1:2, а през втората част увеличиха разликата в своя полза с нови два гола. Петкова оформи крайния резултат с удар по диагонала – 2:4, пише "Спорт Габрово".

"Загубихме, но в отбора останаха много доволни от моите изяви и получих похвали от страна на ръководството. Беше важно за мен да се представя добре. Показах, че не случайно съм тук, и че може да се разчита на мен", сподели Симона Петкова.

Това беше трети мач за Симона с екипа на Лийдс Лейдис. Преди това тя взе участие в още две контролни срещи – с Лестър Сити (2:4) и Хъдърсфийлд (2:3).