Българският полузащитник Благой Георгиев и други десет футболисти на Рубин (Казан), които не бяха взети с тима на подготвителен лагер в Австрия, заплашват клуба с жалби до Спортния арбитражен съд в Лозана. Това потвърди генералният секретар на руския профсъюз на футболистите и треньорите Николай Граматиков.

Случаят ще стигне до Лозана, ако комисията по решаване на спорове към Руския футболен съюз даде отрицателен отговор на жалбата на въпросните 11 футболисти, които имат действащи договори с тима от Казан. Те искат да бъдат върнати в отбора или договорите им да бъдат прекратени с получаване на компенсации.

Футболистите определят действията на спортно-техническия щаб като дискриминация. Те смятат, че няма как да водят пълноценна подготовка, тренирайки без почивка на изкуствен терен, въпреки че за повечето от играчите е противопоказно за здравето да водят такива занимания.

Припомняме, че Благой Георгиев вече няколко месеца е изолиран от първия отбор на Рубин, но чинно се явява на тренировки в клубната база, тъй като има действащ договор.