Една от бившите звезди на английската Висша лига Папис Сисе е сериозен кандидат за отбелязан най-абсурден гол в историята на футбола. Бившият сенегалски нападател на Нюкасъл се разписа по изключително комичен начин за тима на Шандонг Луненг, който загуби с 1:4 от Шанхай СИПГ в китайската Суперлига. Попадението бе описано от английските медии като най-абсурдно, което футболните фенове са виждали някога.

Сисе получи топката малко пред границата на вратарското поле и отправи удар, който бе блокиран от бранител. След това топката рикошира в Сисе и се получи прехвърлящ удар, който изненада вратаря на домакините и зрителите на стадиона и пред телевизионните екрани.

Папис Сисе игра за Нюкасъл от 2012 до 2016 година, записвайки 37 гола в 137 мача за „свраките” в английския елит. Той смени клубната си принадлежност след изпадането на Нюкасъл от Висшата лига в края на миналия сезон. 31-годишният нападател е играл в своята кариера още за Метц във Франция и Фрайбург в Германия, а за националния тим на Сенегал има 35 мача и 11 попадения.