Бившият футболист на Пари Сен Жермен Антоан Конте беше обвинен в опит за убийство. Защитникът е арестуван, след като нанесъл побой с бейзболна бухалка на 19-годишен мъж. Последният е в критично състояние и се бори за живота си в болница.

Инцидентът станал, след като пострадалият се намесил в свада между 22-годишния играч на Реймс и съпругата му, информира Europe 1. Скандалът между двамата започнал в дома им, но скоро футболистът започнал да я налага с юмруци и тя избягала на улицата и започнала да вика за помощ.

19-годишният младеж, който минавал наблизо, се опитал да раздели двойката. Конте обаче със сила завлякъл съпругата си в къщата и се върнал на улицата, въоръжен с бейзболна бухалка. След това нападнал натрапника. Младежът е отнесъл удари по краката, ръцете и главата. Заради получените рани той е настанен в болница, където се бори за живота си, тъй като има мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка.

От настоящия клуб на Конте - Реймс, побързаха да излязат с официално изявление по случая:

"Мислите на клуба са насочени към младия човек, който е сериозно ранен и осъждаме с изключителна твърдост актовете на насилие от страна на Конте", се казва в съобщението до медиите.

Шефовете на Реймс не изключват възможността да освободят провинилия се футболист, ако обвиненията бъдат доказани. Конте е роден през 1994 г. Освен с престой в ПСЖ, той може да се похвали и с участия във всички юношески национални гарнитури на Франция.