Българският нападател Димитър Бербатов даде интервю пред бившия си съотборник в Тотнъм Джърмейн Джинъс, което беше част от студиото на предаването „Мач на деня“ по „Би Би Си“ преди мача за ФА Къп между „шпорите“ и Фулъм за ФА Къп.

"Най-добрият ми спомен с Тотнъм е спечелването на Купата на Лигата, когато победихме Челси през 2008 година и аз вкарах гол“, разкри Бербатов.

„Всички ми бивши съотборници са специални. Първо се сещам за Роби Кийн, с него всичко беше ясно, страхотно партньорство. В Манчестър Юнайтед всички бяха страхотни и ме правеха по-добър като човек и футболист. В Леверкузен играех с един бразилец, Франса, невероятен, победихме Байерн (Мюнхен) с 5:1“, призна българинът.

„Да играеш за Юнайтед е страхотно. Чувството да си в най-големия клуб в света е специално. Беше възнаграждение за моята работа, за жертвите в кариерата ми“, допълни Бербо.

„Тотнъм беше отборът, който ми даде възможността да покажа какво мога в Англия. Винаги ще съм благодарен на клуба, на Мартин Йол като треньор, той ми вярваше на 100%. Затова ми липсва да играя за „шпорите“, заяви бившият национал.

"Трудно е да кажеш край. Искам да играя. Смятам, че мога да продължа. Класата е постоянна," коментира Димитър Бербатов относно плановете за бъдещето си.