Байерн се върна на върха в Първа Бундеслига. Баварският колос спечели гостуването си на Майнц с 3:1 в първи мач от 13-ия кръг. По този начин тимът се изравни по точки със сензацията на сезона РБ Лайпциг - по 30 точки.


Срещата започна по най-добрия начин за домакините, които поведоха още в 4-ата минута. Кордоба се измъкна от разсеяната защита на съперника след пас на Мали, пое топката малко зад центъра на терена и се откъсна мощно напред. Нападателят влезе в наказателното поле и с плътен шут по диагонала разстреля Мануел Нойер за 1:0. Отговорът на Байерн не закъсня. В 8-ата минута Робен изведе по превъзходен начин Роберт Левандовски сам срещу вратаря и полякът не сгреши - 1:1. Самият холандец пък в 21-ата минута беше оставен непокрит на точката на дузпата в пеналта на домакините и засече с глава отлично центриране отдясно на Томас Мюлер и с глава изпрати топката в мрежата, за да направи обрата пълен - 1:2!

Финал на спора сложи окончателно Левандовски с брилянтно изпълнение от пряк свободен удар във 2-ата минута на добавеното време - 1:3.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!