Байерн се подхлъзна при визитата си на Байер (Леверкузен), с който завършиха 0:0 в дербито от 20-ия кръг на германската Бундеслига. Бавраците завършиха срещата в намален състав, след като в 84-ата минута втори жълт и съответно червен картон получи Шаби Алонсо. Това е второ подхлъзване на тима от Мюнхен този сезон след загубата с 1:3 при гостуването на Борусия (Мьонхенгладбах) на 5 декември миналата година.

Обвиненият от немска медия в пиянство чилийски национал Артуро Видал бе сред титулярите на Байерн, а заради проблемите с контузии Хосеп Гуардиола пусна 20-годишния халф Джошуа Кимих в ролята на централен бранител. Томас Мюлер пък се появи в игра едва след почивката.

През първата част играта бе равностойна, а на моменти и скучна, тъй като нито един от двата тима не успя да стигне до чиста голова ситуация, при която някой от двамата вратари поне да бъде затруднен.

След почивката гостите действаха далеч по-активно, а появилият в игра като резерва Томас Мюлер, заменил Ариен Робен, направи няколко пропуска, пращайки топката извън очертанията на вратата. В 83-ата минута и Роберт Левандовски получи топката на изключително удобна позиция, но също шутира покрай вратата. „Аспирините” пък така и не успяха да застрашат с нищо вратата на гостите.

Със спечелената точка Байерн остава лидер с 53 точки и продължава да има аванс от 8 пред втория Борусия (Дортмунд), който също направи нулево равенство по-рано днес при визитата си на Херта в Берлин. Байер (Леверкузен) е пети с 32 точки преди останалите срещи от кръга.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!